Sunday, December 23, 2012

Špinačne palačinke



Za 8-10 palačink potrebujemo:
- 3/4 skodelice večnamenske moke
- 1 skodelico ajdove, pirine ali polnozrnate pšenične moke
- 1 čajno žličko pecilnega praška
- 500 ml neslajenega sojinega mleka
- 1 žlico sončničnega ali oljčnega olja
- 120 g špinače (lahko zamrznjene)
- 1/4 čajne žličke soli

Priprava:
• Moko, pecilni prašek in sol dobro premešamo. Dodamo olje in sojino mleko in z mešalnikom stepemo v gladko maso.
• Dodamo špinačo. Če je nismo predhodno sesekljali, špinačo v maso za palačinke umešamo s paličnim mešalnikom.
• Maso za pol ure postavimo v hladilnik.
• V segreto ponev vlijemo približno eno zajemalko mase (dovolj, da masa ob nagibanju ponve prekrije celotno dno). Ko masa v ponvi več ni tekoča in na robovih začne odstopati od roba ponve, palačinko z lopatico obrnemo in spečemo še na drugi strani (nekje 60-90 sekund na visoki temperaturi).
• Če je masa pregosta in se je po dnu ponve ne da razporediti v tanki plasti, ji dodamo malo vode.
• Pečene palačinke namažemo z namazom po želji (na primer humus, mediteranski namaz, namaz iz indijskih oreščkov…) in poljubno zvijemo ali prepognemo. Serviramo s svežo zelenjavo.

No comments:

Post a Comment