Tuesday, August 7, 2012

Namaz iz indijskih oreščkov



Potrebujemo:
- 1,5 skodelice indijskih oreščkov (nepraženih, nesoljenih)
- 1/4 skodelice vode
- 2 čajni žlički limoninega soka
- 1 čajno žličko jabolčnega kisa
- 2 žlici kosmičev žlahtnega oz. jedilnega kvasa (ne pivskega!)
- 2 stroka česna, fino sesekljanega
- mleti poper in papriko v prahu
- sol po okusu
- po potrebi še nekaj žlic vode in/ali olivnega olja

Priprava: 
• Indijske orešče čez noč namočimo v vodi. Zjutraj jih odcedimo in speremo pod tekočo vodo.
• Oreščke skupaj z drugimi sestavinami v multipraktiku zmeljemo do gladkega; po potrebi vmes dodajamo tekočino in maso postrgamo s sten mešalnika.
• Postrežemo s svežo zelenjavo, krekerji, kruhom ali tortilla čipsom. 

No comments:

Post a Comment