Tuesday, February 14, 2017

Mini vanilijeve tortice s čokoladno kremo


Za približno 20 mini tortic (cupcakes) potrebujemo:

(suhe sestavine)
- 120 g moke
- 1 žlico koruznega škroba
- 1/4 čajne žličke sode bikarbone
- 1/4 čajne žličke pecilnega praška
- ščep soli

(mokre sestavine)
- 120 ml sojinega mleka
- 40 g olja
- 70 g sladkorja
- 1/2 zavitka vanilijevega sladkorja
- 1 žlico limoninega soka
- 1/2 čajne žličke limonine lupinice

(za kremo)
- 200 g veganske temne čokolade
- 100 g sojine smetane za kuhanje (ali kokosove kreme)
- po zelji se 20 g veganskega masla (npr. Alsan) za večjo stabilnost kreme. 

Priprava:
• Posebej zmešamo prvi in drugi sklop sestavin, nato oboje (mokre in suhe sestavine) skupaj zmešamo v gladko maso.
• Maso porazdelimo v vdolbinice namaščenega pekača za cupcakes ali mini muffine (do približno 2/3 višine). Pečemo 10-12 min pri 175°C.
• Pripravimo kremo: čokolado skupaj s smetano raztopimo v posodi, ki jo segrevamo nad paro (au bain marie). Ko je vsa čokolada raztopljena, pokrito postavimo v hladilnik za nekaj ur, dokler se ne učvrsti, nato kremo z metlicami stepemo in jo v poljubnem vzorcu nabrizgamo na ohlajene tortice. 


No comments:

Post a Comment