Monday, February 6, 2017

Enostavni veganski ramen rezanci


Za 4 osebe potrebujemo:
- 4 gnezda riževih ramen rezancev
- večjo pest gob
- 3 ali 4 stroke česna
- šopek peteršilja 
- 2 korenčka
- 1 bučko
- malo stebelne zélene
- 8 dcl čiste zelenjavne ali miso juhe
- svetlo sojino omako
- 2 žlici sončničnega olja
- 200 g navadnega tofuja
- 6 mladih čebulic


Priprava:
• Na žlici olja popražimo gobe (narezane na tanke lističe ali drobne kocke) in strt česen. 
• Dodamo na grobo narezan peteršilj in pomešamo, nato dodamo še nariban korenček, naribano bučko in drobno narezano zéleno.


• Zalijemo z delom juhe (toliko, da je zelenjava pokrita) in na majhnem ognju kuhamo nekaj minut, da se korenček zmehča.
• Medtem v drugi ponvi na žlici olja popečemo na kocke narezan tofu, da dobi zlato barvo. Pečenega pokapamo s sojino omako in postavimo na stran.
• Na zelenjavo sedaj naložimo gnezda rezancev in zalijemo s preostalo juho. Če rezanci niso prekriti s tekočino, dodamo še malo vode. Kuhamo tako dolgo, da so rezanci nared (navadno 3-5 minut. Če uporabimo pšenične rezance in ne riževih, jih je najbolje posebej skuhati po navodilih proizvajalca in že skuhane dodati k zelenjavi).
• Postrežemo s kockami tofuja ter potreseno z drobno narezano mlado čebulo.


No comments:

Post a Comment