Wednesday, December 10, 2014

Zimska solata z orehi


Potrebujemo (po osebi):
- 200 g (za polno pest debel šop) listnatega ohrovta
- 1 manjšo ali pol večje rdeče pese
- jedrca treh orehov
- 1 čajno žličko oljčnega olja
- krhelj limone
- ščepec soli

Priprava:
• Listnatemu ohrovtu (uporabimo katero koli sorto) odstranimo trda stebla, nato liste narežemo ali natrgamo na manjše kose. Nato ohrovt na pari kuhamo (pokrit) približno 15 minut, da oveni, a je še čvrst. (Alternativno ga dušimo v majhni količini vode).
• Ko je ohrovt kuhan, ga na hitro splahnemo s hladno vodo in odcedimo.
• Rdečo peso olupimo, narežemo na lističe, te pa na paličice.
• Rdečo peso in listnati ohrovt prelijemo z žličko oljčnega olja in dobro premešamo. Po želji posolimo s ščepcem soli.
• Orehova jedrca nalomino na manjše kose in jih vmešamo v solato.
• Postrežemo še mlačno, ali pa hladno. Tik pred serviranjem pokapamo s sokom limone.

No comments:

Post a Comment