Wednesday, October 8, 2014

Polpeti z bulgurjem in polento


Potrebujemo:
- 1/2 skodelice bulgurja
- 1/2 skodelice polente
- 1/2 skodelice ovsenih kosmičev
- 1 žlico jušne začimbe (ali 1 kocko)
- 3 stroke česna
- 1 čajno žličko mletih lanenih semen
- 1/2 čajne žličke kurkume
- poper po okusu
- tamari omako po okusu
- olje za pečenje

Priprava:
• Bulgur prelijemo z vodo in pustimo stati 10 min. Odlijemo odvečno vodo.
• Česen drobno nasekljamo in popražimo na žlički olja.
• K česnu dodamo polento, ovsene kosmiče, namočen bulgur, laneno seme ter začimbe. Prelijemo z dvakratno količino vode (torej 3 skodelice) ter ob stalnem mešanju kuhamo približno 10 min.
• Odstranimo z ognja in počakamo, da masa vpije odvečno vodo in nabrekne. Z navlaženimi rokami oblikujemo polpete, ki jih nato enakomerno popečemo z obeh strani.


Polpete lahko postrežemo z rižem in solato, ali pa z gobovo omako. Če kakšen polpet ostane, bo naslednji dan teknil v sendviču s svežo zelenjavo.

No comments:

Post a Comment