Wednesday, July 9, 2014

Tofujeva omleta z bobom


Za 2 osebi potrebujemo:
- 200 g navadnega tofuja
- 1 žlico oljčnega olja
- 1 skodelico izluščenega boba
- 1 skodelico na trakove narezanega zelja (uporabimo zelje z mehkimi listi, na primer koničasto zelje, ali pa listnati ohrovt)
- 1 manjši por
- 1 pest češnjevega paradižnika
- 1/3 čajne žličke kurkume
- sol in poper

Priprava:
• Bob izluščimo iz strokov, speremo in na nizki temperaturi v malo vode (ali pa na pari) kuhamo 12-15 minut, da pričejo pokati ovojnice. Nato ga takoj speremo s hladno vodo in bobova zrna izluščimo iz ovojnic.
• Tofu zdrobimo (lahko kar z roko).
• V segreto ponev kanemo olje in stresemo na kolobarje narezan por. Ko se por omehča, po dnu ponve potresemo kurkumo, preko nje pa zdrobljen tofu. Dobro premešamo, da se ves tofu rumeno obarva. 
Nato dodamo na trakove narezano zelje in na nizki temperaturi pečemo tako dolgo, da se zelje zmehča. Naposled dodamo kuhan bob, posolimo in po minutki mešanja ponev odstavimo. 
• Tik pred serviranjem vmešamo na polovičke narezan češnjev paradižnik in potresemo s sveže mletim poprom.

No comments:

Post a Comment