Saturday, February 8, 2014

Tapenada z olivami in paradižnikom


Za kakšne tri dni uživanja v dvoje potrebujemo:
- 100 g posušenih paradižnikov (ne v olju)
- 100 g izkoščičenih črnih oliv
- 50 g kaper (če so kapre vložene v soli, jih prej dobro speremo)
- šopek peteršilja
- strok česna
- 120 ml olivnega olja
- 1 žlico jabolčnega kisa

Priprava:
• Paradižnik namočimo v vroči vodi in dodamo žlico kisa. Počakamo toliko časa, da se paradižnik dobro napoji. To traja vsaj kakšno uro, lahko pa pustimo kar čez noč. Nato paradižnik ožamemo.
• V multipraktik stresemo ožete paradižnike, polovico oliv (drugo polovico grobo narežemo), kapre, grobo nasekljan peteršilj in česen. Ob počasnem mešanju dolivamo olje, da se vse dobro seseklja in pomeša. Čisto na koncu dodamo preostale olive, na hitro pomešamo in smo zaključili. Postrežemo s kruhom ali pa uporabimo kot pesto za testenine.


To jed smo pripravili po receptu v knjigi New Food for Thought, avtorice Jane Noraika.

No comments:

Post a Comment