Saturday, February 15, 2014

Pečeni šampinjoni


Za dve osebi potrebujemo:
- 500 g šampinjonov
- 3 stroke česna
- šopek peteršilja
- 3 do 4 žlice oljčnega olja
- dober ščepec soli
- poper

Priprava:
• Šampinjone očistimo in jim odstranimo betke. Običajno gre povsem lahko, če pa se upirajo, jih pritisnemo ob klobuk in rahlo zavrtimo. 
• Polovico betkov v multipraktiku ali na roko narežemo na drobne koščke (tako velike, kot je na primer nasekljana čebula). Česen in peteršil enako drobno nasekljamo in zmešamo z betki. Dodamo olje, solimo (dovolj, da bo polnilo začinilo tudi klobuke šampinjonov), popramo in dobro premešamo. 
• Mešanico z žličko nadevamo v klobuke, ki jih zložimo na pomaščen pekač.  
• Pečemo pri 200 do 220°C na sredini pečice okoli 15 minut oziroma dokler šampinjoni ne postanejo nagubani, rjavi in spustijo precej vode. 
• Postrežemo jih kar na pekaču, saj ne bodo dolgo ostali na mizi. 
• Preostale betke lahko naslednji dan dodamo na primer zelenjavni juhi za dodatni okus.

No comments:

Post a Comment