Saturday, December 7, 2013

Prosena kaša


Za 3 osebe potrebujemo
- 1 skodelico prosene kaše
- 2 skodelici vode
- 2 skodelici sojinega mleka
- 3 žlice rjavega sladkorja
- lupino ¼ limone
- 1 čajno žličko vanilijevega prahu, paste ali vanilijevega sladkorja
- mlet cimet (po okusu)
- marmelado ali dušeno sadje

Priprava:
• V posodo z debelim dnom stresemo kašo, prilijemo vodo ter kuhamo pokrito toliko časa, da povre vsa voda (približno 10 minut do vrenja in še 5 minut kuhanja). Pazimo, da kuhamo počasi, drugače bo kaša prekipela. 
• Dodamo sojino mleko, sladkor, limonino lupino in vanili. Ponovno pokuhamo, da proso vpije večino mleka. 
• Vzamemo najljubšo jutranjo posodo za kosmiče, vanjo naložimo kašo in preko nje eno veliko žlico marmelade (najboljše so nesladke) ali čežane. Potresemo s cimetom in dobro jutro.

Za drugo različico prosene kaše kliknite tukaj.




No comments:

Post a Comment