Wednesday, December 4, 2013

Peresniki s pečenim fižolom in špinačo


Za 2 osebi potrebujemo:
- 200 g peresnikov
- 200 g kuhanega maslenega fižola
- 200 g sveže špinače
- 100 g špargljev
- 10 češnjevih paradižnikov
- 2 stroka česna
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 žlici sezamovih semen
- sol in poper

Priprava:
• Peresnike stresemo v slan krop in skuhamo po navodilih proizvajalca.
• Medtem, ko se testenine kuhajo, v večji ponvi na oljčnem olju narahlo popražimo strt česen, da zadiši (največ 1 minuto). Potem dodamo fižol. Med pečenjem večkrat pomešamo.
• Malo preden so testenine kuhane, fižol potresemo s sezamom in premešamo, minutko zatem dodamo še na koščke narezane šparglje. Solimo in popramo po okusu in ponev odstavimo z ognja.
• Špinačo operemo in na grobo narežemo (vsak šop špinače prerežemo le 2 ali 3 krat) in stresemo v ponev k fižolu (eno pest špinače prihranimo).
• V ponev dodamo še odcejene testenine in na polovičke prerezan paradižnik ter vse skupaj previdno premešamo. 
• Preostalo špinačo dodamo tik pred serviranjem.



No comments:

Post a Comment