Saturday, September 21, 2013

Testenine z bolonjsko omako


Za 2 osebi potrebujemo:
- 150 g sejtanovega drobljenca
- 1 srednje veliko čebulo
- pol litra šalše (če je nimamo, lahko tudi pločevinko paradižnika na koščkih in eno na drobne koščke narezano bučko )
- 200 g testenin
- 1 žlico oljčnega olja
- origano (če se da, dve vejici svežega)
- vejico rožmarina
- sol

Priprava:
• Čebulo nasekljamo in v večji ponvi prepražimo na oljčnem olju, da postekleni. Dodamo sejtanov drobljenec in na hitro popečemo, vmes večkrat pomešamo.
 Dodamo šalšo, vejico rožmarina, vejico ali dve origana in na nizki temperaturi dušimo približno 10 minut. 
 Medtem skuhamo testenine po navodilih proizvajalca.  
• Kuhane testenine odcedimo, naložimo na krožnik in na vrh naložimo omako, iz katere smo odstranili rožmarin. Okrasimo z vejico svežega origana ali peteršilja. 

No comments:

Post a Comment