Saturday, May 25, 2013

Čokoladno-lešnikovi kupčki



Potrebujemo:
- 300 g veganske jedilne, črne ali bele čokolade
- 1 skodelico pražnih lešnikov;
- 1/2 skodelice praženih mandljev,
- 1/2 skodelice praženega kokosovega čipsa,
- 1/2 skodelice kandiranega ingverja,
- 1/2 skodelice suhih brusnic,
- 1/2 skodelice drugega kandiranega sadja (npr. mango, ananas...) ali veganskih gumijastih medvedkov

Čokoladna sladkarija, ki se ji nihče ne upre in dopušča domišljiji prosto pot.

• Predno se lotimo priprave sestavin, položimo na pult ali pekače papir za peko, kamor bomo polagali kupčke s čokolado oblitih lešnikov.
• Lešnike razpolovimo, mandlje narežemo na palčke, vse ostale sestavine narežemo ali pustimo kot so, le da po velikosti niso večje od lešnikov. 
• Medtem v bain-marie stopimo vso čokolado (če niste vešči te metode, pokukajte v ta recept). Ko je povsem stopljena, počasi vmešamo vse sestavine, tako da je dobro premešano in skoraj vse povsem prekrito s čokolado. S čajno žličko si pomagamo, da naredimo kupčke zmesi na papirju za peko. 
• Sprva bodo kupčki delovali zelo krhko in samo oblikovanje bo zahtevalo malce potrpljenja, a končni izid bo vseeno odličen. 
• Ko porabimo vso maso, damo pekače na hladno - npr. na balkon (če ni ravno poletje) ali v shrambo, hladilnik. Takoj, ko se kupčki strdijo, jih lahko pojemo.

No comments:

Post a Comment