Wednesday, May 8, 2013

Batata s pikantno zelenjavno omako




Za 2 osebi potrebujemo:
- 4 rezine batate (debeline približno 2 cm)
- 1 čebulo
- 1 srednje velik brokoli
- 1 skodelico pasiranega paradižnika
- pol skodelice kuhanega belega fižola
- šopek peteršilja
- žlico gorčičnih semen
- mlet čili
- oljčno olje
- sol ali jušno začimbo

Priprava:
• Batato narežemo na rezine in jih šele nato olupimo. Kuhamo v kropu približno 20 minut. Vode naj bo toliko, da so rezine pokrite, ne več. Kuhana batata ima enako konsistenco kot kuhan krompir.
• Na olju popražimo gorčično seme in čili, nato dodamo nasekljano čebulo in pražimo, da čebula postekleni.
• V ponev dodamo pasiran paradižnik, jušno začimbo, poper, fižol ter malo vode. 
• Premešamo, na vrh naložimo narezan brokoli. Pokrijemo s pokrovko in kuhamo na srednje močni temperaturi, da se brokoli nekoliko zmehča. 
• Dodamo nasekljan peteršilj, premešamo, odstavimo in pred serviranjem pustimo pokrito stati še nekaj minut.
• Okrasimo z vejico peteršilja ali zelene.

No comments:

Post a Comment