Wednesday, April 3, 2013

Boršč


Rdeča zimska klasika

Potrebujemo:
- ½ kg rdeče pese
- eno čebulo
- strok česna
- 1 korenček
- 1 steblo zelene
- 2 paradižnika
- 2 skodelici veganske jušne osnove
- šopek zelišč (timijan, peteršilj, lovor)
- sol
- poper v zrnu
- vegansko kislo smetano

Priprava:
• V večji posodi z debelim dnom nežno popražimo čebulo, da se zmehča, nato ji dodamo na kocke narezano korenje in zeleno ter na trakove narezano rdečo peso. 
• Popražimo toliko, da se zelenjava nekoliko zmehča in porjavi. Dodamo še stisnjen česen in nasekljan paradižnik ter pražimo še par minut. 
• Vsebino ponve zalijemo z jušno osnovo, dodamo povezan šopek zelišč, poper in kuhamo pokrito eno dobro uro oziroma dokler zelenjava ni mehka.
• Postrežemo v jušnih krožnikih z vegansko kislo smetano, kupljeno ali narejeno doma.

No comments:

Post a Comment