Wednesday, January 30, 2013

Pire krompir s kislim zeljem



Za 3 osebe potrebujemo:
- krompir (cca 3 po osebi)
- sojino ali ovseno mleko ali smetano
- 500 g kislega zelja
- 1 večji korenček
- 2 srednje veliki čebuli
- sol
- 1 čajno žličko mlete paprike
- olje

Priprava:
• Čebulo nasekljamo in popražimo na olju, da postekleni. Dodamo narezano kislo zelje in nariban korenček ter dušimo približno 20 minut. Tik pred koncem dodamo mleto papriko in dosolimo, če se nam zdi potrebno.
• Krompir skuhamo v slanem kropu (za pire je najbolje kuhati celega in ga olupiti šele, ko je kuhan, če se nam mudi, pa kuhamo olupljenega in narezanega na kose), odlijemo vodo in pretlačimo. Med mešanjem s kuhalnico po malem dodajamo rastlinsko mleko ali smetano, dokler ne dosežemo željene gostote.

No comments:

Post a Comment