Wednesday, December 5, 2012

Quinoa z bučo in ocvrto cvetačo



Za 2 osebi potrebujemo:
- 60 g jedilne buče
- skodelico ali dve narezane cvetače
- 2 stroka česna
- 1 skodelico quinoe
- oljčno olje
- riževo moko
- kokosovo maslo
- pol čajne žličke paprike v prahu
- sojino omako
- sol in poper

Priprava:
• Bučo očistimo in narežemo na majhne kocke. Na oljčno olje stresemo nasekljan česen.  Ko ta zadiši, mu dodamo narezano bučo. Minutko popražimo, dodamo papriko v prahu ter sojino omako in poper po okusu. Premešamo in v ponev stresemo še quinoo. Dolijemo 2 skodelici vode (razmerje quinoe in vode je 1:2). Občasno premešamo. Kuhamo 15 minut. Preverimo, ali je jed dovolj slana in po potrebi dosolimo.
• Postrežemo z ocvrto cvetačo, ki jo pripravimo tako, da jo najprej 15 minut kuhamo v slanem kropu, potem pa pomočimo v zmes riževe moke, ščepca soli in vode ter jo ocvremo v kokosovem maslu.

1 comment:

  1. Spet eden receptov s sestavinami, ki so mi zelo všeč. Treba bo nardit in okušat.

    ReplyDelete