Tuesday, October 30, 2012

Polnjena paprika s krompirjem



Potrebujemo:
- 5 paprik
- 5 krompirjev (približno enake velikosti kot paprika)
- 1 žlico sejtanovega drobljenca
- 1 žlico naribanega veganskega sira
- sol, poper, suhe bio začimbe po želji
- oljčno olje

Priprava:
• Paprikam odrežemo peclje s kapico vred in odstranimo semena.
• Surov krompir naribamo in nekaj časa pustimo stati, da spusti tekočino, ki jo odcedimo. (Tekočino lahko uporabimo za zgostitev zelenjavne juhe).
• Krompirju dodamo vse ostale sestavine (sejtan, sol, sir, začimbe) in z dobljeno maso napolnimo paprike.
• Paprike pokrijemo s prej odrezanimi kapicami in jih položimo v namaščen pekač. Prekrijemo z aluminijasto folijo in pečemo v predhodno ogreti pečici približno 30 min pri 180ºC.
• Ponudimo s fižolovo, grahovo ali gobovo omako.

No comments:

Post a Comment