Friday, October 12, 2012

Mehiška tortilja



Potrebujemo:
- fino mleto bio koruzno moko
- pecilni prašek
- sol
- oljčno olje
- por
- brokoli
- korenček
- paradižnik
- cvetačo
- bučke
- papriko
- česen
- kuhan fižol
- kuhano koruzo
- čili v prahu

Priprava:
• Tortilja: v koruzno moko vmešamo pecilni prašek, sol, nekaj žlic oljčnega olja in med mešanjem dodajamo toliko vode, da nastane zmes, po gostoti enaka tisti za palačinke. Tortilje spečemo enako kot palačinke.
• Nadev: zelenjavo očistimo, narežemo in prepražimo na oljčnem olju. Solimo, dodamo čili v prahu in premešamo. Ko je zelenjava nared, dodamo kuhan fižol in koruzo.
• Tortilje napolnimo z zelenjavo in postrežemo.

1 comment:

  1. Super tortilje. Tako ni problema, da nam razpadajo, če jih delamo s koruzno moko kot testo, ki ga razvaljamo. Tam je precej problema, da ostanejo skupaj, treba je dodat malo glutenske moke. Nadev je odličen (sama zelenjava, jaz bi mogoče kakšno zelenjavo spasirala, da bi ta potem bolje povezala vso zelenjavo.

    ReplyDelete