Monday, September 24, 2012

Zelenjavna juha z bučo



Za veliko skledo juhe potrebujemo:
- 2 skodelici buče, narezane na koščke
- 3 ali 4 manjše krompirje
- 2 skodelici narezanega brokolija ali cvetače
- 3 korenčke
- 2/3 skodelice graha
- 2 manjša paradižnika
- 2 stroka česna
- peteršilj
- sol ali jušno začimbo

Priprava:
V približno 7dcl vode raztopimo jušno začimbo (oziroma vodo solimo po okusu in dodamo koren peteršilja, zeleno, čebulo, poper v zrnu in sveže začimbe po želji). Ko voda zavre, dodamo krompir, prepolovljen paradižnik in česen (ter grah, če uporabljamo zamrznjenega) in ga kuhamo 5 minut, nato dodamo ostalo zelenjavo. Po potrebi dolijemo vodo, da je vsa zelenjava pokrita (več zaenkrat ni potrebno).
Kuhamo še približno 10-15 minut. Ko je krompir skoraj kuhan, dolijemo vodo po želji, dodamo nasekljan peteršilj in ponovno zavremo.
Juho serviramo še vročo.

No comments:

Post a Comment