Tuesday, September 18, 2012

Testenine z gobovo omako in adzuki fižolom



Za dve osebi potrebujemo:
- 200 g testenin (na primer polnozrnatih)
- 1 čebulo
- 120 g gob (na primer šampinjonov)
- 200 g kuhanega adzuki fižola
- 120 ml sojine smetane
- srednje velik brokoli
- šopek peteršilja
- jušno začimbo (ali 1 dcl zelenjavne jušne osnove)
- poper
- žlico oljčnega olja

Priprava:
• Na olju prepražimo čebulo, da postekleni. Dodamo na lističe narezane gobe in na nizki temperaturi med stalnim mešanjem pražimo, da se gobe skrčijo in potemnijo. 
• Medtem brokoli narežemo na cvetke in ga na hitro pokuhamo na pari (naj ostane čvrst). V drugi posodi skuhamo testenine po navodilih proizvajalca.
• Gobam v ponvi dodamo fižol in nasekljan peteršilj ter premešamo. 
• V 1dcl vroče vode raztopimo žličko jušne začimbe (ali polovico jušne kocke) in prilijemo v ponev. Čez minutko ali dve dodamo sojino smetano in brokoli. Ponev odstavimo in pustimo pokrito stati.
• Kuhane testenine odcedimo in naložimo na krožnik. Na vrh nadevamo omako in začinimo s sveže mletim poprom po okusu. 

No comments:

Post a Comment