Wednesday, August 29, 2012

Sirup iz robid


Potrebujemo:
- 1 kg robid (z vrta ali, še bolje, gozdnih)
- 60 do 100 g sladkorja (po okusu in odvisno od kislosti uporabljenih robid)

Priprava:
• Robide speremo pod tekočo vodo in jih stresemo v večjo kozíco, dodamo nekaj žlic vode in jih na srednje visoki temperaturi segrejemo do vrelišča. Robide potresemo s sladkorjem, nato jih na nizki temperaturi kuhamo 10 minut. Vmes nekajkrat narahlo premešamo.
• Za moten sirup vsebino kozice pretlačimo skozi gosto cedilo.
• Za bister sirup tekočino iz posode precedimo, kuhane robide pa previdno preložimo v cedilo in pustimo stati 20 minut, da se tekočina sama odcedi. Robide, ki ostanejo v cedilu, uporabimo za pripravo sladice ali jih pojemo s palačinkami.
• Sirup hranimo v hladilniku v embalaži, ki se jo da neprodušno zapreti.


No comments:

Post a Comment