Saturday, July 14, 2012

Ajdova kaša s popečeno zelenjavo



Potrebujemo: 
- ajdovo kašo 
- nekaj žlic olja 
- zelenjavo po želji: bučke, šampinjone, koruzo, grah... 
- česen 
- sol, začimbe (npr. poper, origano, baziliko
pasiran paradižnik 

Priprava: 
• Ustrezno količino ajdove kaše skuhamo po navodilih (navadno v razmerju s soljeno vodo 1:2). Morebitno odvečno vodo odcedimo. 
• V ponvi na olju prepražimo zelenjavo (bučke, gobice...) s česnom. Solimo in popramo ter dodamo grah in koruzo. 
• V kozici na olju pogrejemo pasiran paradižnik in dodamo začimbe (npr. origano in baziliko). Če smo namesto pasiranega paradižnika uporabili cele pelate ali smo sami skuhali paradižnik, vse skupaj zmeljemo s paličnim mešalnikom. 
• Ponudimo z zeleno solato.

No comments:

Post a Comment