Thursday, June 14, 2012

Gobova rižota s čičeriko


Potrebujemo:
- 1 vrečko (veganske) gobove juhe v prahu (za 3-4 krožnike juhe)
- 300 g riža
- 800 ml vode (približno)
- 250 g svežih gobic (npr. šampinjonov)
- 400 g kuhane čičerike
- 100 g čebule
- olje, peteršilj, poper, sol
 

Priprava:
Sesekljano čebulo prepražimo na olju, dodamo na rezine narezane gobice in riž.
V vodi razmešamo juho iz vrečke in zalijemo riž. Med kuhanjem mešamo; dodamo poper, peteršilj in sol (po okusu), po potrebi dodamo še malo vode.
Proti koncu kuhanja vmešamo še čičeriko.
 
Serviramo s solato in sojinimi polpeti.

6 comments:

  1. kje se dobi vegansko gobovo juho?

    ReplyDelete
    Replies
    1. npr. tu: http://www.ekooaza.si/juhe-jusne-kocke/gobova-juha-z-misom-naturgreen-40g

      Delete
    2. Tale je tudi veganska:
      http://shop.schneekoppe.de/product_info.php/info/p144_SCHNEEKOPPE-Waldpilz-Cremesuppe-60g.html

      Delete
    3. ^Schneekoppe (ki je tudi brez glutena, torej primerna za tiste s celiakijo) se dobi npr. v Tušu.

      Sicer pa imajo v Hoferju tudi eno vegansko gobovo (brez ojačevalcev okusa, barvil in konzervansov, ne pa tudi brez glutena): Steinpilzcreme Suppe. Za lažjo prepoznavnost:
      http://shrani.si/f/5/ip/4EDgKtfY/img0172.jpg

      Veganska je tudi Zonnentorjeva, ampak je še nisem zasledila pri nas (možno, da jo imajo v kateri izmed trgovin v večjih krajih po Sloveniji):
      http://www.rezeptefuchs.de/vegane_produkte/Sonnentor_Steinpilz_Dinkelcreme_Suppe_2735

      Delete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete