Friday, April 20, 2012

Rižota z žafranom


Za 4 osebe potrebujemo:
- 250g dolgozrnatega riža
- skodelico kuhanega rdečega fižola
- 1/2 skodelice graha
- 1 srednje velik brokoli (približno 300g)
- 1 manjšo cvetačo (približno 300g)
- 1 ali 2 bučki
- 1 čebulo
- šopek peteršilja
- 1 vegansko jušno kocko
- 1 ali 2 žlici rastlinskega olja
- ščep pravega žafrana (ne žafranike, ki da le barvo, ne pa tudi okusa)

Priprava:
Na olju karameliziramo nasekljano čebulo. Dodamo grah, fižol in riž ter premešamo. Prelijemo s 600 ml vroče vode, v kateri smo raztopili jušno kocko in ji dodali žafran. Nazadnje dodamo na koščke narezane bučke, cvetačo in brokoli. Kuhamo na šibkem ognju 15 minut oziroma dokler riž ni kuhan, približno 5 minut pred koncem kuhanja vmešamo še nasekljan svež peteršilj.

No comments:

Post a Comment