Friday, April 13, 2012

Limonini muffini z makom


Za 12 velikih muffinov potrebujemo:
• "suhe sestavine"
   - 2 skodelici moke*
   - 1 poravnano žlico pecilnega praška
   - 2 žlici makovih zrn
   - 1/2 žličke ingverja v prahu
   - ščep soli
• "mokre sestavine"
   - 3/4 skodelice riževega mleka
   - 1/4 skodelice limoninega svežega (lahko tudi pomarančnega) soka
   - 1/2 skodelice olja
   - 2/3 skodelice sladkorja, od tega 1 zavitek vanilijevega sladkorja


Priprava:
Posebej zmešamo suhe in mokre sestavine, nato pa oboje postopoma zmešamo skupaj. Maso razdelimo v modelčke za muffine (za peko so idealni večkratno uporabni silikonski pekači, ki ohranijo obliko in jih lahko bolj obilno napolnimo) in pečemo približno 25 minut pri 185°C.

1 comment:

  1. Odlični so! Ker mi je zmanjkalo riževega mleka, sem dala kar eno celo skodelico mešanice pomarančnega in limoninega soka. Nameravala sem jih nekaj shraniti za jutrišnji zajtrk, pa smo takoj snedli vse :) Tudi otroka sta navdušena. Všeč mi je tudi, ker se zelo lepo odlepijo od papirčkov. Še jih bomo pekli, hvala za recept.
    Urša

    ReplyDelete