Monday, April 2, 2012

Lešnikovo pecivo z jabolki in cimetom



Potebujemo:
- 190 g bele moke
- 60 g polnozrnate moke
- 1 jedilno žlico pecilnega praška
- ½ čajne žličke soli
- 1 čajno žličko cimeta v prahu
- ½ čajne žličke ingverja v prahu
- 2 jedilni žlici zmletih lanenih semen 
- 6 jedilnih žlic vode
- 125 ml soka (npr. jabolčnega ali bezgovega)
- 80 ml olja
- 100 g sladkorja
- 1 čajno žličko ekstrakta vanilije (ali 1 zavitek vanilijevega sladkorja)
- 1 veliko jabolko (npr. Kiku), olupljeno, izkoščičeno in narezano na majhne kocke
- 100 g lešnikov (sesekljanih na ne premajhne koščke - npr. na četrtine)

Priprava:
Pečico segrejemo na 180°C in pripravimo pekač. Suhe sestavine (moko, pecilni prašek, sol, cimet in ingver) z žlico dobro premešamo  v večji posodi. V drugi, visoki posodi zmešamo lan in vodo, da se mešanica zgosti (lahko uporabimo nezmleta semena in jih mešamo s paličnim mešalnikom). Nato dodamo sok, olje, sladkor in vanilijo ter vse skupaj zmešamo. Tekočo maso nato postopoma med mešanjem vlivamo v posodo s suhimi sestavinami. Na koncu vmešamo še lešnike in jabolko. Pečemo v manjšem pekaču približno 20 minut.

No comments:

Post a Comment