Saturday, April 7, 2012

Cimetovi 'Streusel' muffini

 
Za 12 velikih muffinov potrebujemo:
- 2 skodelici moke
- 2 čajni žlički pecilnega praška
- 1 čajno žličko sode bikarbone
- 1 čajno žličko cimeta
- šcepec soli
- 3/4 skodelice riževega mleka
- 2 čajni žlički kisa
- 1/4 skodelice olja
- 1/3 skodelice agavinega sirupa
- 1 čajno žličko ekstrakta vanilije (ali 1 zavitek vanilijevega sladkorja)

Za posip potrebujemo:
- 1/3 skodelice ovsenih kosmičev
- 2 jedilni žlici moke
- 4 jedilne žlice sladkorja
- 3 jedilne žlice margarine
- 1/4 skodelice nasekljanih orehov
- 1 čajno žličko cimeta

 
Priprava:
• Za biskvit posebej zmešamo suhe in mokre sestavine, nato pa jih zmešamo skupaj in maso porazdelimo v pekač.
• Za posip zmešamo vse sestavine in maso nadrobimo na že porazdeljeno biskvitno maso.
• Pečemo 15-20 min na 200°C. Po želji lahko v biskvitno maso dodamo tudi na kocke narezana jabolka.

No comments:

Post a Comment